Akupunkturens effektivitet ved stressrelaterede symptomer


Forskningsundersøgelser viser, at akupunktur stimulerer centralnervesystemet og hjælper med at frigive naturlige kropslige kemikalier og ændre biologiske processer, herunder den måde, en person føler smerter, vrede og stress på. Faktisk rapporterede en akupunkturundersøgelse fra Verdenssundheds-organisationen i 2003, at akupunktur påvirker kroppen på mange niveauer. Disse inkluderer aktivering af en persons naturlige opioidsystem, stimulering af elektromagnetiske signaler, stimulering af hypothalamus og hypofyse og ændring af neurotransmittere, der positivt påvirker hjernens kemi.

Ifølge undersøgelsen deaktiverer akupunktur dele af hjernen og nedsætter neural aktivitet, så det limbiske system fysisk ændrer kroppens oplevelse ved at lukke af for smerter og stressregioner i hjernen

Hvis en person konstant er på vagt, betaler kroppen og helbredet prisen, da langvarig stress øger risikoen for adskillige lidelser, såsom fordøjelsesproblemer, depression, fedme, søvnproblemer og endda hukommelsestab. Endelig siger nogle undersøgelser endda, at mennesker med stress ældes hurtigere, og stressen afspejles ret bogstaveligt i deres ansigter.