Hvad er årsagen til følelsesløshed i ansigtet?


Ansigts følelsesløshed og lammelse har to primære årsager. Den ikke så alvorlige kaldes "Bells parese." Det skyldes beskadigelse af den syvende kranienerve, også kaldet ansigtsnerven. Skaderne skyldes herpes zoster-virus, som også forårsager helvedesild. En af symptomerne på Bells parese er en følelsesløs fornemmelse i ansigtet. Nogle gange vil et øjenlåg ikke længere lukke. 


Hvem er i risiko gruppen?

Mennesker i risikogruppen omfatter personer, der er inficeret med borreliose, diabetikere og gravide kvinder. Nogle patienter oplever en infektion i mund, tandkød, næse eller øre før tab af nervefunktion. Den mere alvorlige årsag til følelsesløshed i ansigtet skyldes beskadigelse af centralnervesystemet, i form af et slagtilfælde eller en tumor i hjernen.


Behandling af følelsesløshed i ansigtet med neuro akupunktur

Mennesker med Bells parese har normalt et svagt immunsystem, derfor den hyppigt ledsagende infektion. Det svækkede immunsystem kan skyldes dårlig kost, utilstrækkelig hvile, eksponering for medicin eller toksiner eller stress. En inflammatorisk reaktion og hævelse blokerer derefter nerverne og blodkarrene omkring ansigtsnerven og lammer ansigtsmusklerne.


Ved at stimulere akupunkturpunkter nær kranienerven, samt andre på forskellige dele af kroppen, genoprettes blodcirkulationen, og ansigtet vil normalt hurtigt vende tilbage til fuld funktion. Selvom mange tilfælde af Bells paresepatienter kommer sig uden behandling, genopretter neuro akupunktur hurtigere funktionen og forhindrer også Bells parese i at gentage sig.

Neuro akupunktur understøtter også immunfunktionen og forhindrer andre sygdomme med lav immunfunktion.